Wednesday, March 16, 2011

News: "Chagrijnige SP.A. wil VL op nummerplaat onmogelijk maken" (agorati.be)

Chagrijnige SP.A. wil VL op nummerplaat onmogelijk maken

Par FILIP DEWINTER le 16/03/2011

SP.A.-Kamerlid Van der Maelen wil dat Staatssecretaris voor Mobiliteit Schouppe voertuigen met VL-sticker uit het verkeer haalt.

Het Vlaams Belang stelt met verbijstering vast dat SP.A.-Kamerlid Dirk Van der Maelen dinsdag a.s. Staatssecretaris voor Mobiliteit Schouppe zal vragen op te treden tegen een momenteel nog lopende en erg succesvolle actie van het Vlaams Belang waarbij aan de Vlamingen gratis VL-stickers ter beschikking worden gesteld om op de nieuwe Europese nummerplaten aan te brengen.

Enkele weken geleden bracht Filip Dewinter een eerste VL-nummerplaat aan op een wagen tijdens een symbolische actie vóór het Vlaams Parlement.

Het Vlaams Belang legt zich inderdaad niet neer bij het onder druk van de Franstaligen bereikte "Belgisch" compromis waarbij op de nieuwe Europese nummerplaat naast de bestaande 'rood-wit-combinatie' en de cijfer- en lettergegevens ook het witte 'B'-landkenteken wordt afgedrukt op een blauw veld met Europese sterrenkrans.

Het Vlaams Belang stelt daarom sinds enkele weken massaal gelijkvormige 'VL'-kentekens (in de vorm van stickers) gratis ter beschikking. Ondertussen werden reeds verschillende tienduizenden VL-kentekens verspreid.

Dit is blijkbaar een doorn in het oog van de SP.A. die uitgerekend nu via kamerlid Van der Maelen staatssecretaris Schouppe wil laten optreden via de toepassing van het KB van 20 juli 2001 betreffende de inschrijving van voertuigen. Dit KB stelt o.a. dat een voertuig slechts in het verkeer mag worden gebracht als het ingeschreven is en de nummerplaat draagt die bij de inschrijving werd toegekend (dus met het "B"-landkenteken).

Alhoewel in Vlaanderen de voorbije jaren al tal van Vlamingen hun Vlaming-zijn beklemtoonden via het aanbrengen van een VL-kenteken naast hun nummerplaat en dit ter vervanging van het "B"-landkenteken, werd hier nooit tegen opgetreden.

Blijkbaar wil de SP.A. nu plotseling een heksenjacht organiseren tegen iedereen die met een VL-kenteken rondrijdt !

Het Vlaams Belang laat zich in ieder geval niet intimideren en roept de Vlamingen meer dan ooit op om het VL-kenteken aan te brengen op de (oude) niet-Europese en nieuwe Europese nummerplaten !

Dinsdag a.s. zal Staatssecretaris Schouppe in de Kamercommissie Mobiliteit antwoorden in hoeverre hij ingaat op de suggestie van de SP.A. om de VL-kentekens op de nummerplaten te verbieden en eventueel te laten bestraffen.


Source: http://www.agorati.be/articles/chagrijnige-sp-a-wil-vl-op-nummerplaat-onmogelijk-maken,fr,12,2,70085.html